PROBENS. ASSOCIACIÓ PER A L´ESTUDI I PROMOCIÓ DEL BENESTAR SOCIAL

Detalls del llistat

Informar D'Abús

logo-probens
Popular

PROBENS. ASSOCIACIÓ PER A L´ESTUDI I PROMOCIÓ DEL BENESTAR SOCIAL

PROBENS, Associació per a l’Estudi i Promoció del Benestar Social és una entitat sense ànim de lucre del tercer sector i d’abast estatal. Apostem per les persones acompanyant-les en el desenvolupament de les seves competències. Realitzem projectes integrals amb l’objectiu d’afavorir la inserció social, laboral i educativa de persones en situació de vulnerabilitat, oferint-los els recursos suficients, i treballant i reforçant les competències i les habilitats que els hi permetin ser autònoms. Els principals serveis que oferim a la delegació de Mallorca són:

Servei d’Inserció Laboral

 • Itinerari integral d’inserció on es realitza un acompanyament individual durant el procés de recerca de feina i/o formació de totes aquelles persones que es troben a l’atur o en una situació de millora de feina: entrenament per a la recerca (CV, cartes de presentació, exposició de recursos per a la recerca, preparació d’entrevista...), recerca activa d’ofertes de feina, seguiment dels processos de selecció, suport a la inserció i orientació formativa.
 • Accions grupals per a la millora d'habilitats transversals: taller preparació d'entrevista de selecció, càpsula formativa de contractes i nòmines, taller de competències clau per al treball, taller de CV i carta de presentació, taller de recursos per a la recerca de feina (apps, metacercadors, xarxes socials, networking...), taller de sortides formatives i laborals, etc.
 • Prospecció i intermediació laboral amb empreses on connecten la demanda de les persones amb una alta ocupabilitat amb l’oferta de les empreses.
 • Jornades empresarials per donar a conèixer els processos de reclutament de personal i apropar les empreses amb la comunitat, jornades d’emprenedoria, taller sobre els drets i deures dels treballadors/es de diferents sectors.

*Actualment aquest servei està format pel programa Joves en Acció (per a joves d'entre 16 i 29 anys inscrits al sistema de Garantia Juvenil) i el programa Reinventa't (per a persones majors de 30 anys), cofinançats pel SOIB i el Fons Social Europeu. 

Servei d’Acollida

 • És un punt d’atenció individual on els/les usuaris/es reben assessorament, orientació i acompanyament vers els recursos comunitaris com: Serveis Socials, educatius, formatius, laborals, sanitaris, habitatge, entitats socials i suport a gestions administratives.
 • Taller grupal de parla de castellà. Es tracta d'un espai que, vehiculat per l'aprenentatge d'un idioma, serveix per a la dinamització, evitar l'aïllament i fomentar el coneixement dels seus participants. L'objectiu és millorar la comunicació oral dels/les usuaris/es que tenen un nivell nul o baix de l'idioma, i com a conseqüència, afavorir la seva inserció sociolaboral a través de l'aprenentatge d'un vocabulari bàsic per al dia a dia.

*Actualment aquest servei està format pel programa Bitàcora cofinançat pel Ministerio de Trabajo y Seguridad Social i el FAMI. 

Servei Socioeducatiu

A través d'aquest servei es pretén garantir la promoció socioeducativa dels menors i les seves famílies d'Inca mitjançant les següents activitats:

 • Reforç escolar (grupal/individual).
 • Servei de suport psicològic a infants i les seves famílies.
 • Tallers terapèutics grupals a menors.
 • Colònies urbanes durant l'estiu. 
 • Sortides i excursions.
 • Activitats comunitàries de sensibilització i implicació social.

PROBENS és la dinamitzadora de la Taula d’Infància al municipi d’Inca on les entitats especialitzades i altres agents socioeducatius del territori estan cridats a un treball en xarxa que permeti optimitzar processos, compartir coneixement i aprendre conjuntament. També ha impulsat conjuntament amb el departament de Serveis Socials, el Projecte SocInca, un projecte comunitari per fomentar alternatives d’oci saludable i prevenir conductes desadaptatives.

*Actualment aquest servei està format pel programa CaixaProinfància (finançat per l'Obra Social La Caixa) i el programa Espai Solidari per a la integració (finançat per la Conselleria d'Afers Socials i Esports). 

Informacio del Autor

PROBENS

Membre des de 3 anys fa
 • julia@probens.org
Veure Perfil