Hospital Sant Joan de Déu Inca (Hospital SJD Inca)

Detalls del llistat

Informar D'Abús

Logotipo_SJD_Hospital_Palma_Inca_vertical_cuadrado
Popular

Hospital Sant Joan de Déu Inca (Hospital SJD Inca)

Hospital de referencia dintre la xarxa pública balear.

Inaugurat l’octubre de 2019, fan feina més d’un centenar de voluntaris i té 80 llits d’hospitalització, dos quiròfans, dos gimnasos de rehabilitació, un hospital de dia de 20 places, 6 consultes externes i una unitat de diagnòstic per la imatge amb ressonància magnètica.

Cobreix les especialitats de: traumatologia, pal·liatius, geriatria i lesió medul·lar.

L’Orde té un eix transversal a tots els seus centres: l’Eix de Solidaritat.

Aquest eix està format per: l’Obra Social, el Voluntariat i la Cooperació Internacional.

A nivell de l’Hospital SJD d’Inca ens interessen les dues primeres àrees.

OBRA SOCIAL

Desenvolupa programes sanitaris i socials en favor dels col·lectius més vulnerables, que no disposen de recursos o cobertures socials.

També treballa per reunir els mitjans econòmics necessari per poder realitzar aquestes accions.

Amb l’ajuda de la ciutadania podem continuar finançant programes de suport en els àmbits de les persones grans, la malaltia crònica, la discapacitat física i funcional i, a través de la Fundació Sant Joan de Déu Serveis Social Mallorca a les famílies sense llar.

Programes de l’Obra Social:

 • T’Ajudem. Programa d’ajuts a pacients i les seves famílies en situacions de gran necessitat. L’objectiu es cobrir aquelles necessitats bàsiques (roba, taxis, tràmits legals, viatges, televisió a l’hospital, etc.) detectades en els pacients o en les seves famílies i que els Serveis Social no cobreixen o es demoren molt en la seva resolució.
 • Banc de Material Sanitari. Servei de préstec o cessió de material sanitari ortoprotèsic que no està contemplat dintre el catàleg de prestacions del IB-Salut i que el seu cost és elevat.
 • Teràpies complementàries. Aplicació de teràpies que milloren les capacitats físiques, psicològiques i socials dels pacients: musicoteràpia, teràpia amb animals, teràpia hortícoles, activitats físiques i esportives adaptades, etc.
 • Programes de sensibilització. A Sant Joan de Déu volem transformar el món en un lloc millor pel que realitzem accions de sensibilització. En aquest línia, tenim el programa #educaSJD amb les escoles, o Espais Solidaris on, amb motiu de diferents dates de referència, organitzem espais de solidaritat en els centres.
 • L’esdeveniment estrella en la sensibilització i recaptació de fons de Sant Joan de Déu és la Magic Line. Una caminada solidària on tothom pot participar.
 • Els programes solidaris de la Fundació Sant Joan de Déu Serveis Socials Mallorca els pots trobar en la pàgina web de la Fundació

VOLUNTARIAT

La Solidaritat és inherent a l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu i el VOLUNTARIAT és el principal motor de la nostra també a l’Hospital d’Inca.

El voluntariat està integrat en el nostre model d’atenció centrat den las persones, aportant un valor inestimable, que contribueix a millorar la qualitat de vida dels nostres pacients i les seves famílies.

L’Orde Sant Joan de Déu ha estat pionera en la incorporació del voluntariat en els seus dos àmbits: el sanitari i el social.

A l’àmbit sanitari, el voluntariat pot realitzar les següents funcions:

 • Companyia i suport emocional: suport i acompanyament en situacions de soledat i acompanyant a les famílies.
 • Interconsultes: en ocasions el malalt ha de passar consulta o realitzar-se proves a fora de l’Hospital. Si no té familiar o amics que el puguin acompanyar, ho fa un/a voluntari/a.
 • Gestions personals: de vegades el malalts ha de fer gestions personals (DNI, Dependència, etc.). Si no té qui l’acompanyi, també ho fa un/a voluntari/a.
 • Activitats culturals i d’animació
 • Suport en esdeveniments puntual
 • Espais solidaris

Informacio del Autor

CarmeTarrafetaAlberola

Membre des de 3 anys fa
 • mtarrafetaalberola@ohsjd.es
Veure Perfil